רטינול

רטינול הוא נגזרת של ויטמין A שהוכח כמסייע בהופעת קמטים, אקנה וכתמי גיל. ניתן למצוא אותו במוצרים רבים ללא מרשם, כמו קרמי לחות, קרמי לילה וסרום במינונים נמוכים. אולם, ישנם שני סוגים של רטינואידים: רטינול וחומצה רטינואית. רטינול הוא צורת ויטמין A (רטינול A) שנמצא ברוב המוצרים ללא מרשם. חומצה רטינואית בעלת ריכוז גבוה, היא צורת טיפול מרשם שניתן להשיג רק עם מרשם רופא או לרכוש אצלנו בקליניקה מהקוסמטיקאית המוסמכת דרורה שמואלי, בעלת הקליניקה סינדרלה היופי שבך. בקטגוריה זו נסביר כל מה שחשוב לדעת על רטינול: מה זה רטינול? איפה אפשר לרכוש רטינול? מהן דרכי הטיפול ברטינול? ומהם החסרונות שלו? המשיכו לקרוא.

מה זה רטינול

רטינואידים פועלים על ידי ויסות תהליך תחלופה של תאי העור, מה ששומר על מראה עור בריא ומפחית את הופעת הקמטים והקמטוטים. רטינול הינו נגזרת של ויטמין A שנמצא בכל הירקות הכתומים, כמו גזר ובטטה. הבעיה היא שהגוף לא יודע לעשות את הפירוק של אותו ויטמין A ולכן אנחנו צריכים את הנגזרת שלו. כאשר הרטינול נספג בעור, הוא מפעיל קולטנים שעוזרים לו לחדש ולהחליף את התאים לתאים חדשים וצעירים. לקריאה נוספת: רטינול מה זה? וכיצד הוא משפיע על עור הפנים?

מאיזה גיל מומלץ להשתמש ברטינול?

מומלץ לצרוך רטינול קרם מגיל 27 ומעלה. השימוש ברטינול אינו מומלץ בכל מצב ולכל סוג עור, אלא על-פי המלצת הקוסמטיקאית למטופל או למטופלת באופן אישי.

רטינול לטיפול באקנה

אומנם רטינול הוא חלק מטיפול אנטי אייגינג, אבל משתמשים בו גם לטיפול באקנה ומחלות עור אחרות. במצב של אקנה, ניתן רטינול כחלק מהטיפול, כדי לווסת את החלב והסבום שמופרשים לעור ויוצרים את האקנה. חשוב לומר, שבטיפול באקנה, אין משתמשים רק ברטינול, אלא הוא חלק ממכלול של חומצות שניתנות לצורך הטיפול באקנה (כמו חומצה אזלאיט וסליצילית). במצב של אקנה קשה נשלב גם את הרטינול כחלק מאמצעי הטיפול.

רטינול בהריון

רטינול אינו מומלץ לנשים בהריון או לנשים מניקות, מהסיבה הפשוטה שרטינול A חודר את מחזור הדם ולכן מסוכן לעובר.

איפה אפשר לרכוש רטינול?

רטינול בריכוז גבוה ניתן לרכוש אצלנו בקליניקה, ברשתות הפארם ובאמצעות מרשם רופא. כמפורט:

רטינול לרכישה אצלנו בקליניקה

משרד הבריאות מאשר לקוסמטיקאיות למכור את הרטינול בריכוז גבוה יותר, מאשר מוצר מדף בפארמים השונים. לכן, רטינול ניתן לרכוש במינונים גבוהים גם אצלנו בקליניקה סינדרלה היופי שבך.

ניתן לרכוש רטינול קרם וחומצת רטינול באמצעות הזמנה, אנו מבצעים משלוח עד פתח הדלת באזור המרכז. המשלוחים בחינם בקנייה מעל 700 ש”ח ויבוצעו תוך 3 ימי עסקים ממועד ההזמנה.

רכישת המוצרים תתאפשר בביצוע אבחון מרחוק ללקוחות החדשים (שלא טופלו בקליניקה בעבר).

איך מזמינים רטינול?

  1. שולחים וואצאפ למספר 050-3581765 – בצירוף שם, גיל וסוג הטיפול הנדרש.

  2. שולחים תמונות ברורות של פרופיל ימין, פרופיל שמאל ותמונת פנים מקדימה (עדיף לא סלפי, אלא שמישהו יצלם).

  3. לאחר שיבוצע אבחון מרחוק, נתאם שעה שנוחה לך ואסביר לך את שיטת הטיפול ואופן השימוש בהתאם לסוג העור.

למידע נוסף על רטינול לרכישה, חייגו עכשיו למספר 050-3581765.

רטינול סופר פארם

הרטינול שמוכרים בסופר פארם נמכר במינונים מאד נמוכים מהסיבה ששימוש לא מבוקר ולא נכון עלול לגרום לכוויות בעור ולהחמיר את מצב העור. ממש כמו שרופא לא נותן אנטיביוטיקה מבלי לראות את החולה, כך רטינול אינו נמכר במינונים גבוהים ללא מרשם. רטינול קרם בריכוז גבוה, לא נמכר ללא בקרה והתאמה אישית של הקוסמטיקאית.

איך יודעים מה ריכוז הרטינול בקרם?

יש לשים לב כשקונים מוצר מדף בפארמים, היכן ממוקם הרטינול ברשימת הרכיבים. אם הוא בסוף כל רשימת הרכיבים, זה אומר שאחוז החומר הפעיל מאד נמוך והמוצר פחות פעיל.

רטינול רפואי

רטינול רפואי מכיל ריכוז גבוה של חומצה, הרטינול הרפואי חזק יותר מאשר רטינולים ללא מרשם. מרשם לרטינול אפשר לקבל מרופא העור שלכם ובהתאם לתנאי קופת החולים.

רטינול חסרונות

לרטינול יש יתרונות רבים בשיקום והצערת עור הפנים, אולם יש לו גם חסרונות. להלן החסרונות המרכזיים של רטינול:

  1. אסור בהריון והנקה – רטינול לא ניתן בהריון והנקה כי הוא חודר את מחזור הדם ועשוי להזיק לעובר.
  2. אסור בחשיפה לשמש או בסמוך אליה – חשיפה לשמש עלולה לגרום לפיגמנטציה, לכן חובה מקדם הגנה של לפחות 30 SPS. כמו כן, בקיץ נצטרך לעשות הפסקה של יומיים לפני החשיפה לשמש ולאחריה. כאשר אנו יודעים שאנחנו יוצאים לחופשה, כדאי לתכנן את הזנת העור ברטינול בהתאם, כדי לא לעשות גירוי לעור ולעורר תופעות בלתי נעימות.
  3. מומלץ לא להשתמש ברטינול יותר מ-6 חודשים ברצף – החיסרון המשמעותי שנוטים להמעיט את הדיבור עליו, הוא שהנגזרות של הרטינול בעייתיות לעור הפנים. למה? כי העור מתרגל אליו לאחר כחצי שנה של שימוש. הרבה לא יודעים וממשיכים להשתמש באופן קבוע ברטינול, כאשר למעשה בתום 6 חודשים, בגלל שהעור מתרגל לקולטנים של הרטינול, האפקטיביות יורדת באופן משמעותי.

רטינול טיפול

איך עושים טיפול ברטינול? קרם רטינול נמרח בכל ערב, אחרי שטיפת פנים יסודית. מורחים את קרם הרטינול על פנים נקיות. לאחר המריחה והפיזור האחיד על עור הפנים, נמתין דקה-שתיים עד לספיגה מלאה של הרטינול ומעליו נמרח קרם לחות עשיר ללילה. נחזור על הפעולה באופן יום-יומי לאורך כחצי שנה.

מה כדאי לעשות בתום 6 חודשי טיפול ברטינול?

בתום טיפול של 6 חודשים ברטינול, יש 3 אפשרויות:

  1. לעשות הפסקה של חודש מהרטינול, כדי לאפשר לעור שלנו לנוח.
  2. להפסיק לגמרי את השימוש ברטינול, אם נפטרנו מהאקנה לדוגמה או אם בעיית העור שלנו חלפה.
  3. שימוש בחומצות אחרות, ניתן לעבור להשתמש בחומצות אחרות שהן לא רטינול.

רטינול – סיכום והמלצות

רטינול הוא סוג של ויטמין A המשמש במוצרי טיפוח העור לטיפול באקנה, קמטים ומחלות עור אחרות. הוא משמש גם כדי להפחית את המראה של כתמים כהים ושינויי צבע. חשוב להקפיד לקנות רטינול בריכוז גבוה רק ממקור מוסמך לכך, מלווה בהוראות שימוש מאד קפדניות המותאמות במיוחד לעור הפנים שלך. כמו כן, חשוב מאד להקפיד לא להשתמש ברציפות ברטינול מעבר לחצי שנה. כפי שהסברתי, לאחר 6 חודשי שימוש, מומלץ לעשות הפסקה, ולעבור לחומצות אחרות או שנעשה הפסקה מחומצות בכלל וניתן לעור הפנים שלנו לנוח. כאמור, רטינול אינו מומלץ לשימוש לנשים בהריון או מניקות. מומלץ להשתמש ברטינול תחת מעקב ופיקוח, שליטה במינונים או בכפוף למרשם רפואי. מזכירה שוב שניתן לרכוש אצלנו בקליניקה רטינול במינון גבוה במוצרי קוסמטיקה איכותיים בלבד ועם הוראות שימוש המותאמות במיוחד לעור הפנים הספציפי שלך.

לכל שאלה או בקשה בנושא רטינול, דברו איתי » 050-3581765

כל מה שצריך לדעת על רטינול

כל מה שצריך לדעת על רטינול

הרטינול הוא ויטמין ממשפחת ויטמין A, נגזרת של ויטמין A. רטינול A ידוע במיוחד בתעשיית הקוסמטיקה מאחר והוא מחזיק בתכונות ייחודיות: כשרטינול מוחדר לתאי העור

רטינול: כמה חשוב להשתמש ברטינול

כמה חשוב להשתמש ברטינול?

שימוש בחומצה רטינואית חשוב מאד לעור הפנים שלנו. בגילאי 30 פלוס, עור הפנים שלנו משיל תאים כל 50-120 יום. לכן השימוש ברטינול כל כך חשוב

רטינול מה זה וכיצד הוא משפיע על עור הפנים

רטינול מה זה? וכיצד הוא משפיע על עור הפנים?

רטינול הוא תצורה מסוימת של ויטמין A הפועל כבר שנים בתחום הקוסמטיקה והוכח מדעית כיעיל נגד קמטים.  הרטינול מסייע בייצור תאי עור בריאים, מעלה את